Huishoudelijk reglement

In dit Salonreglement is onze werkwijze beschreven over de dagelijkse en in eerste instantie meest relevante procedures.

 1. Afspraak maken 
 2. Hygiëne 
 3. Openingstijden / bereikbaarheid 
 4. Betalingsprocedure 
 5. Klachtenprocedure 
 6. Aansprakelijkheid 

Afspraak maken

Omdat wij persoonlijke aandacht voor de klanten in de kamer erg belangrijk vinden vragen wij u voor het maken van een afspraak dit zoveel mogelijk te doen tijdens de openingstijden van de balie.(Zie hiervoor het kopje 'contact' of 'openingstijden') Hier zal dan een afspraak met u gemaakt worden waardoor de masseuse zo min mogelijk met de telefoon wordt belast en zich volledig met de klant kan bezig houden.
Een afspraak kan zowel telefonisch als ter plaatse gedaan worden.

Hygiëne

Onze salon beschikt over eigen handdoeken die op de behandelbanken worden gebruikt en die voortdurend worden vervangen en gewassen. Indien u dat voor uw massage prettiger vindt, staat het u natuurlijk vrij om uw eigen handdoek mee te nemen. Verder is het voor onze masseuses prettig werken als de klant zich bewust is van een stuk persoonlijke hygiëne. Wij verstaan hieronder normale zaken zoals een schoon lichaam en ondergoed. 

Huisdieren zijn niet toegestaan in onze praktijk. Met uitzondering van hulphonden. 

Openingstijden / bereikbaarheid

De salon is overdag geopend op onderstaande dagen en tijden:

maandag 09:00–19:00
dinsdag 09:00–19:00
woensdag

09:00–19:00

donderdag 09:00–19:00
vrijdag 09:00–19:00
zaterdag 09:00–19:00
zondag Gesloten

Tussen 19:00 en 21:00 uur is ook mogelijk, maar alleen op afspraak.

Voor algemene vragen, wijzigingen of het maken van een afspraak, kunt u ons het beste bereiken binnen de tijden dat het secretariaat aanwezig is:
Secretariaat is aanwezig maandag tm zaterdag tussen 09.00-19.00 uur.

Betalingsprocedure

U dient te betalen aan de balie en niet aan de masseuses.

Klachtenprocedure 

Heeft u een klacht over uw massage of mogelijk andere zaken die onze salon betreffen, dan kunt u contact opnemen met Mevr. Sonny Nang op telefoonnummer 045-45 8517 764.

Aansprakelijkheid

De praktijk is niet verantwoordelijk voor schade, verlies of diefstal van uw eigendommen.

Corona

Wanneer u of één van uw huisgenoten symptomen heeft van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen, kom dan niet naar de salon. Wordt u gebracht of reist u samen, kom dan alleen naar binnen, zodat er niemand in de wachtruimte hoeft te wachten. Zorg voor schone handen door ze te wassen/desinfecteren en kom op tijd voor je afspraak, maar niet te vroeg.

We plannen de afspraken met ruime tijd ertussen, zodat u niet hoeft te wachten. Door ruim te plannen hebben we ook tijd om tussen behandelingen door de contactpunten (zoals deurklinken en deurbel) te reinigen.
Voor en na elke cliënt was en desinfecteeren we onze handen.

In principe behandelen we zoveel mogelijk zonder aanraking waarbij we minimaal 1,5 meter afstand houden. Wanneer aanraking wenselijk is, en u stemt er mee in, geldt een aanvullend behandelprotocol waarbij we aanvullende maatregelen treffen en het fysieke contact tot een minimum beperken.

Overzicht huishoudelijke regels

 • zeg de afspraak af als u symptomen van corona herkent bij uzelf of bij een van uw huisgenoten: koorts (38°C of hoger), verkoudheid, hoesten, kortademigheid
 • afzeggen kan kosteloos tot het allerlaatste moment
 • als het kan kom alleen
 • kom precies op tijd voor uw afspraak (niet te vroeg)
 • berg uw spullen (telefoon, sleutels etc.) weg in jaszak of tas
 • was/desinfecteer uw handen na binnenkomst
 • raak zo min mogelijk aan in de praktijk
 • bij voorkeur maak geen gebruik van het toilet
 • wanneer we verwachten gebruik te maken van de behandeltafel (bijvoorbeeld voor een liggende oefening), vraag ik u een ruim hoeslaken mee te nemen en eventueel 2 grote handdoeken, dit laat ik u van te voren weten
 • wanneer we gebruik maken van onze materialen (hoeslakens, handdoeken, hoes voor gezichtssteun): deze worden steeds gewassen op 60 graden
 • uiteraard schudden we geen handen
 • bij gesprekken houden we minimaal 1,5 meter afstand
 • niezen of hoesten: bij voorkeur in een papieren zakdoekje dat u daarna meteen in de prullenbak gooit, anders nies of hoest u in uw elleboog
 • na niezen of hoesten wast u uw handen met zeep of desinfectiegel

Aanvullend protocol voor behandelingen met aanraking

Aanraken kan een optie zijn om manuele aanwijzingen te geven of om manuele technieken en massages uit te kunnen voeren:

 • conform de richtlijnen van het RIVM is het op dit moment niet noodzakelijk om persoonlijke beschermende middelen te gebruiken bij behandeling van niet van Covid‑19 verdachte cliënten, ook niet als binnen 1,5 meter wordt behandeld
 • alhoewel handschoenen, veiligheidsbril en mondneusmasker niet noodzakelijk zijn, maken we wel gebruik van een mondneusmasker wanneer we behandelen met aanraking
 • aanraken gebeurt alleen in overleg met u en met uw instemming
 • tijdens aanraken praten we zo min mogelijk om de kans op mogelijke besmetting te verminderen
 • we zullen, indien mogelijk, zo ver mogelijk bij uw gezicht vandaan behandelen

Wanneer we zelf symptomen hebben van corona, of als we dat herkennen bij een van onze kinderen of partners, laten we u dat weten en zeggen we de afspraak desnoods af.

Disclaimer
Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans, hoe gering ook, bestaan dat u besmet raakt in de praktijk of op weg hier naartoe. Met het maken van de afspraak gaat u akkoord met dit risico.